Za výtvarné diela môžu školáci získať lístky do divadla pre celú triedu

17.02.2012 Nitra

Nitra 17. februára (TASR) – Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre ponúka školákom možnosť vyhrať lístky na predstavenie pre celú triedu. Stačí, keď sa do 18. mája prihlásia do výtvarnej súťaže, ktorú divadlo vyhlásilo tento mesiac.

„Nemaľuj len po zošitoch a stenách vo svojej izbe, keď môžeš svoje dielo ukázať svetu a ešte aj vyhrať lístky do divadla!“ vyzývajú deti organizátori súťaže. Zapojiť sa do nej môžu žiaci základných škôl. Stačí, keď navštívia niektoré z predstavení v Starom divadle, nechajú sa ním inšpirovať a ľubovoľnou technikou vytvoria obraz, ktorý bude vychádzať z témy, poetiky a myšlienky inscenácie. Do súťaže sa deti môžu zapojiť aj veľkým kolektívnym dielom.

Svoje práce môžu školáci prihlasovať do súťaže do 18. mája. Porota zložená z pracovníkov divadla z nich vyberie tie najlepšie. Počas júna budú následne vystavené v divadelnej Galérii Foyer. Vernisáž sa bude konať 4. júna, návštevníci galérie potom hlasovaním vyberú dva najkrajšie obrazy výstavy. Ich autori získajú lístky pre celú triedu na ľubovoľné predstavenie v nasledujúcej sezóne.

„Nehľadáme hotových umelcov, ale diela plné nápadov, originality, nespútanej fantázie a hravosti. Chceme vedieť, čo sa deťom na našich hrách páči, ale aj naopak,“ uviedli vyhlasovatelia súťaže.
 

Vyberte región